понеділок, 16 липня 2018 15:17

"Росія евакуювала" - Януковичу зберегла життя ворожа спецслужба

"Росія евакуювала" - Януковичу зберегла життя ворожа спецслужба
Янукович втік до Криму завдяки допомозі ФСО Росії. Фото unian.ua

У лютому 2014 року під час подій на Майдані озброєні люди переслідували екс-президента Віктора Януковича у Харкові та в Донецьку.

"Після Донецька Янукович прийняв рішення їхати в Крим автомобілями. Охорона президента отримала інформацію про те, що понад 100 людей, озброєних автоматами, вже чекали кортеж Януковича дорогою до Криму. Ми були добре підготовлені і озброєні, але чисельність нападників була більшою, і ми б протримались недовго. Зберегти життя Януковичу було малоймовірно. Тому я прийняв рішення звернутися до свого колеги із Росії. Але з ним не було зв'язку. Тоді я подзвонив людині з Федеральної служби охорони РФ і повідомив, що нас заблоковано, і що за деякий час ми вступимо в бій, але після цього нікого не лишиться. Я звернувся до нього за допомогою для переїзду в Крим", - зазначив Костянтин Кобзар, колишній начальник охорони Януковича, повідомляє ВВС.

За словами Кобзаря, він домовився з представником ФСО РФ, була визначена точка поблизу дороги на Крим, в якій кортеж Януковича з охоронцями очікували гелікоптери.
Янукович і охоронці пересіли в ці гелікоптери і полетіли в Крим. Однак дорогою змушені були зупинитись для дозаправки, після чого Януковича і охоронців пересадили в літак, який близько години перебував у повітрі, а потім зробив вимушені посадку через несправність повітряного судна.

Потім їм запропонували інший літак, яким вже доправили до Криму. Після цього Кобзар розповів, що в Криму він намагався зв'язатися з передовою групою Управління державної охорони України, яка виїхала в Крим напередодні, однак зв'язку з нею не було.

Далі, зазначив Кобзар, знову було прохання допомоги у росіян, які спочатку мали намір перевезти їх автомобілями на 9-ту державну дачу в Криму.

Після цього Кобзар зазначив, що йому стало відомо, що в Крим прибули Арсен Аваков і Валентин Наливайченко для того, щоб спіймати Януковича. Вони обшукали 9-у держдачу. За словами Кобзаря, це було ще до того, як Янукович прибув в Крим. З Криму Янукович втік до Росії. У Москві і в Ростові-на-Дону він проводив прес-конференції. Точне місце його проживання в Росії невідоме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов погрожував Януковичу бойовою авіацією

Два роки тому Оболонський районний суд Києва дозволив заочно розглядати справу щодо екс-президента Віктора Януковича. Януковича підозрюють у державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та посяганні на територіальну цілісність держави. За час процесу допитали президента Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка, міністра МВС Арсена Авакова, народного депутата Михайла Добкіна, екс-голову СБУ Валентина Наливайченка, екс-командира Внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка, екс-посла України в Росії Володимира Єльченка.

Зараз ви читаєте новину «"Росія евакуювала" - Януковичу зберегла життя ворожа спецслужба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути