субота, 16 червня 2018 13:25

Російський омбудсмен відвідала в колонії "українського диверсанта"

Російський омбудсмен відвідала в колонії "українського диверсанта"
Російський омбудсмен обговорила з Дмитром Штибліковим умови його тримання в колонії. Фото: Слово і Діло

Сьогодні, 16 червня уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідала в Омську "українського диверсанта" Дмитра Штиблікова.

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова спільно з виконуючим обов'язки консула-керівника Консульства України в Новосибірську Олегом Фіногеновим відвідала Дмитра Штиблікова.

Він відбуває покарання у виправній колонії №6 УФСВП Росії в Омській області, повідомили у прес-службі російського омбудсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент ухвалив резолюцію із закликом звільнити Сенцова

Під час зустрічі Тетяна Москалькова обговорила із в'язнем умови тримання. Зокрема можливість та якість надання медичної допомоги.

"Дмитро Штибліков - один зі списку, наданого українським омбудсменом. За попередніми домовленостями, саме з відвідування цього ув'язненого має початися програма взаємних візитів до громадян Росії та України, які перебувають у місцях позбавлення волі", – зазначили у прес-службі Москалькової.

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова та її російська колега, омбудсмен Тетяна Москалькова домовилися зустрітися в Москві 18 червня. Сторони мають намір обговорити умови відвідування правозахисниками ув'язнених, яких тримають у Росії та Україні. Насамперед Денісова планує відвідати в РФ українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколу Карп'юка, Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва.

15 червня український омбудсмен прибула до колонії, де тримають Олега Сенцова. До українського політв'язня її не пустили. Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушує домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Російський омбудсмен відвідала в колонії "українського диверсанта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути