Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 07:52

Російський експерт розповів, що чекає на Керченський міст

Російський експерт розповів, що чекає на Керченський міст
Керченський міст не можна вводити в експлуатацію. Фото: wz.lviv.ua

Через переміщення земної кори, сейсмічної зони і підводних течій в місці будівництва Керченського мосту, його не можна вводити в експлуатацію та ризикувати життями тисячі людей.

Про це розповіла Олена Васильєва, екс-член експертної Ради загальноросійського інституту екологічної експертизи "ЕкоЕкс", правозахисниця, пише "Обозреватель".

"Осадка конструкцій Керченського мосту буде тривати, оскільки вона почалася саме в місці розлому земної кори, про що я і інші фахівці попереджали не раз. Зрушення земної кори зупинити в будь-якому місці просто неможливо. І дна в цьому місці розлому немає. Геологи неодноразово намагалися заміряти глибину цього розлому і не змогли цього зробити ніякими сучасними пристроями", - пояснила вона.

Також експерт зазначає сейсмічно нестійку зону в місці будівництва: "Нам не дано передбачити, коли знову почнуться підземні поштовхи і якою буде їхня амплітуда. Також на зрушення впливають підводні течії, а в місці просадок ці підводні течії найбільш великі в осінньо-весняний час, ну і льодохід. Ну і варто розуміти, що задане інженерами початкове навантаження вже збільшене майже на 20 тонн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ІДІЛ планував атаку на Керченський міст": силовики-окупанти показали, як знищуватимуть тероризм

Васильєва називає будівництво Керченського моста авантюрою, через яку на вітер пустили мільярди грошей російських платників податків.

І додала: "Можливо, що в цьому році міст ще простоїть, але ж він потрібен не для краси, а для того, щоб по ньому пересувалися машини і рухомі склади. Мине небагато часу, і всі ці конструкції прийдуть в непридатність. Можливо, в якійсь частини він простоїть довше, в якийсь менше. Це залежить виключно від тих вулканічних процесів і сюрпризів, які піднесе природа. До експлуатації цей міст допускати ні в якому разі не можна, оскільки це величезний ризик тисячами життів людей, які в момент непередбаченої аварії можуть виявитися на тому мосту".

18 березня 2018 року під час виборів президента РФ на будмайданчиках Керченського мосту та в аеровокзальному комплексі Сімферополя відкриють виборчі дільниці.
Про це заявив Михайло Малишев, голова Виборчої комісії Криму, повідомляють "Крим.Реалії".

Зараз ви читаєте новину «Російський експерт розповів, що чекає на Керченський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути