пʼятниця, 08 лютого 2019 19:13

Російські тюремники заважають Кольченку здобувати освіту

Російські тюремники заважають Кольченку здобувати освіту

Росіяни не дали дозвіл бранцю Кремля, кримчанину Олександру Кольченко дистанційно здобувати українську вищу освіту.

Про це повідомив ректор Таврійського національного університету імені Вернадського, Володимир Казарін, передають Крим. Реалії.

Він каже, що росіяни таким чином знущаються і з українця, і з самого Казаріна, бо університет був готовий купити для в'язня комп'ютер.

"Російська ФСВП на всі наші і Людмили Денісової листи відповідає однією короткою фразою: "Навчання громадянина Росії Кольченка в українському ВНЗ не може відбутися". Це триває півтора року вже. Вони кажуть: "У вас немає ліцензії на роботу в Росії". Ми не збираємося працювати в Росії! Ми дистанційно будемо громадянина України – Кольченка – вчити! Це просто зверху наказ: жодних контактів з Україною Кольченко не матиме, все", - каже він.

Він також додав, що бранець все одно залишиться студентом ТНУ.

Відомо, що члени російської громадської спостережної комісії відвідали анархіста Кольченка в колонії №6.

Після візиту Прес-секретар комісії Віктор Загвоздін написав та опублікував інформацію про те, що ніби-то Кольченко полишив спроби отримати вищу освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заручників має віддати Путін, а не його "шавка" Янукович - перший віце-спікер

Російська правозахисниця, координаторка проекту "Росв'язень" Яна Гончарова відвідала політв'язня у колонії російського Копейську. Вона зробила фотографію українця і розмістила її на своєму Facebook.

"Тундра" прекрасний! Новий рік відсидів у ШІЗО, бандероль, зокрема з книжками, відправили назад, не розпакувавши. Прихворів, у Копейську "потепліло" аж до -15. А загалом там нічого не змінюється", - написала вона.

Також правозахисниця повідомила, що в Кольченка не відповідає на листи, тому що в тюрмі нічого не змінюється.

Олександра Кольченка та Олега Сенцова затримали представники ФСБ РФ після анексії Криму у 2014 році. Їх звинуватили в терактах на території окупованого Криму. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Кольченка на 10 років колонії, а Сенцова на 20. Політв'язні не визнають своєї провини.

Зараз ви читаєте новину «Російські тюремники заважають Кольченку здобувати освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути