Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 15:04

РФ перетворилася на Сомалі - Полозов

РФ перетворилася на Сомалі - Полозов
Росіяни створили новий інститут заручництва - коли кримчанами фактично виторговують собі певні преференції - адвокат Полозов

Взяти і вивезти всіх кримських татар з окупованого Криму Путін не може. Як і розстріляти 1000 чоловік.

А ось посадити таку кількість у в'язниці він може, каже адвокат Микола Полозов в інтерв'ю "Цензору".

"Вони хотіли б, щоб хтось із кримських татар взяв у руки зброю. І якось спробував активно чинити опір, тоді одразу вмикається кавказький сценарій, проводиться локальна контртерористична операція. І всіх просто вирівнюють із землею. Але специфіка цього народу як раз полягає в мирному і ненасильницькому досягненні своїх політичних цілей. Тому кримським татарам дуже важлива моральна підтримка з боку українського суспільства і держави. Через вже майже чотири роки після окупації, вони розуміють, що зараз все одно діватися нікуди, повернення займе якийсь час", - каже адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС відреагували на резолюцію щодо Криму: наступний крок - деокупація

Фактично росіяни створили новий інститут заручництва - коли кримчанами фактично виторговують собі певні преференції.

"З моменту окупації Криму та військової російської агресії на Сході України ми зіткнулися з новим явищем - створенням інституту заручництва. Раніше РФ ніколи не здійснювала дії, спрямовані на захоплення громадян іноземної держави. Політв'язні були і до того, але це були суто внутрішні справи Росії. Зараз фактично Російська федерація перетворилася в Сомалі, де на державному рівні беруться заручники з метою отримання викупу", - додав він.

18 грудня в анексованому Росією Криму розглянули 72 справи проти кримських татар. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Понад 70 судових засідань відбудуться стосовно тих кримських татар, які раніше вийшли з одиночними пікетами у відповідь на обшуки та арешти. На активістів склали адмінпротоколи за порушення порядку пікетування. Їм загрожує штраф у розмірі від 10 до 20 тис. рублів або обов'язкові роботи.

Зараз ви читаєте новину «РФ перетворилася на Сомалі - Полозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути