Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 11:04

Цілодобово в повній боєготовності: реактивна артилерія провела навчання біля Криму
5

Українські артилеристи провели навчання
Фото: armyinform.com.ua
Українські артилеристи провели навчання
Українські артилеристи провели навчання
Українські артилеристи провели навчання
Українські артилеристи провели навчання

Біля адміністративного кордону з Кримом підрозділи реактивної артилерії ЗСУ відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі.

Тренування зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню "Ураган" проходили в умовах, максимально наближених до бойових, повідомив командувач Об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає "Армія inform".

"За лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність. Воїни-реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їхнього подальшого ураження", - повідомив він.

Військові відпрацювали навчальні вправи зі знищення морських десантів, бронетехніки та замаскованих пунктів управління умовного противника. Також тренувалися дистанційного мінувати вихідні райони ймовірного наступу.

"Мінні загородження застосовують практично у всіх видах бойових операцій. По-перше, вони не дозволяють противнику дістатися до місця призначення. По-друге, блокують фланги та шляхи обходу, що заважає висадці як повітряного, так і морського десанту. Головна перевага дистанційного способу мінування - швидкість встановлення мінних загороджень. За лічені хвилини бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню "засіюють" мінами велику територію, що різко сповільнює темпи наступу противника", - пояснив Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна візьме участь у масштабних навчаннях НАТО

Підрозділи цілодобово перебувають у повній боєготовності в районах зосередження. У разі загострення ситуації вони здатні адекватно відреагувати на військову загрозу.

Військові сили спеціальних операцій України провели тренування на кораблі Берегової охорони США Гамільтон. Про це 12 травня, повідомили в пресслужбі 73-го морського центру спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого.

Зараз ви читаєте новину «Цілодобово в повній боєготовності: реактивна артилерія провела навчання біля Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути