Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 16:49

Путіну нагадали його місце - біля шибениці спалили матрьошку
5

Опудало з фотографією Путіна, що символізує главу держави-агресора, наповнили проросійською пропагандою та спалили на площі Свободи в Херсоні.

Там відбулися заходи, присвячені Дню спротиву окупації Автономної Республіки Крим, повідомляє "Укрінформ".

У Херсоні повісили манекан з обличчям Путіна та спалили опудало з листівками Шарія
Фото: ukrinform.ua
У Херсоні повісили манекан з обличчям Путіна та спалили опудало з листівками Шарія
У Херсоні провели акцію до Дня  спротиву окупації Автономної Республіки Крим
У Херсоні провели акцію до Дня  спротиву окупації Автономної Республіки Крим
У Херсоні провели акцію до Дня  спротиву окупації Автономної Республіки Крим

"Це опудало символізує режим Путіна. Всередині - пропаганда проросійська шаріївська. За давньою традицією, на Київській Русі завжди в кінці весни спалювали опудало у сподіванні, що все погане буде спалене разом з ним. Ми віримо, що окупанти підуть з Криму, з усіх тимчасово окупованих територій", - наводить видання коментар представниці херсонської Самооборони Інни Усачової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День спротиву окупації Криму: Зеленський видав указ

За словами херсонської активістки, друковані матеріали, якими наповнили опудало, знайшли в місці, куди агітатори Шарія здавали не розповсюджені ними пропагандистські газети. Під час масового заходу опудало спалили. На площі встановили шибеницю, на якій підвісили манекен з наклеєною на обличчі фотографією Путіна.

"Сьогодні ми зібралися тут, щоб нагадати Володимиру (Путіну. - Gazeta.ua) його місце в нашій країні. І що якщо він хоче прийти до нас у Херсон, його чекає лише така доля", - сказав про інсталяцію представник Нацкорпусу Микита Тютюнник.

Учасники акції прагнули нагадати світу, що Крим – це Україна. Розгорнули транспарант "Крим буде наш", запалили фаєри, влаштували автопробіг центральними вулицями міста.

26 лютого Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Саме 26 лютого 7 років тому в Сімферополі відбувся 20-тисячний мітинг проти окупації Росією Криму, організований Меджлісом кримськотатарського народу під будинком кримського парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Путіну нагадали його місце - біля шибениці спалили матрьошку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути