Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2017 15:34

Путін піде з Донбасу, якщо йому пробачать Крим - Піонтковський

Путін піде з Донбасу, якщо йому пробачать Крим - Піонтковський
Кремлівська еліта хотіла б піти з Донбасу, зберігши Крим. Фото: YouTube

Керівна верхівка в Росії зараз намагається зберегти награбовані мільярди, владу та окуповані Донбас з Кримом.

Але від чогось "елітам" доведеться відмовлятися. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю для "Апостроф".

"Судячи з настроїв реалістів, які розуміють, що Путін зарвався, така мрія - вони готові піти з Донбасу, якщо Захід закриє очі на Крим. При цьому позиція Заходу однозначна - "ми ніколи не визнаємо анексію Криму". Але США 40 років не визнавали анексію Балтії, підтримуючи нормальні відносини з Радянським Союзом", - зауважив Піонтковський.

Експерт зазначив, що кремлівська еліта хотіла б піти з Донбасу, зберігши Крим. За це вони хочуть, щоб з них зняли санкції, зберігши свій трильйон.

"Я не впевнений, чи погодиться на це Захід, і впевнений, що на це не погодиться Україна. Так що становище там важке", - розповів політолог.

Також експерт зазначив, що у питанні введення на Донбас миротворчого контингенту, важливо, чи будуть вони контролювати російсько-український кордон.

"Я думаю, що при живому політично Путіну - Кремль ніколи на це не погодиться", - зазначив він.

Крім того, Піонтковський наголосив, що військової ескалації на Донбасі не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи на Донбасі втратили за тиждень 35 "своїх"

"Найменшй рух до Маріуполя, не дай Бог, - це негайне надання Україні летальної зброї і приведення в дію інших санкцій, наприклад, відключення Росії від системи SWIFT. У Заходу ще є досить великий арсенал санкцій", - заявив він.

За його словами, не виключено, що військова ескалація можлива, якщо група божевільних, які вважають Путіна недостатньо жорстким, можуть зробити приречену спробу.

"На порядку денному те, що я називав гібридною капітуляцією - знайти таку формулу для Москви, яку Захід прийняв би як капітуляцію, а для власного населення по телевізору можна було б продати як чергову перемогу", - наголосив експерт.

Раніше Путін зробив вигляд, що не чув пропозицій США про миротворчий контингент.

Зараз ви читаєте новину «Путін піде з Донбасу, якщо йому пробачать Крим - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути