четвер, 10 січня 2019 14:58

"Путін не радий": експерт розповів про плани НАТО у Чорному морі

  "Росія розуміє — у неї немає достатньо морської сили, щоб потопити або напасти на натовські кораблі", - Табах. Фото: Ukrlife.tv
"Росія розуміє — у неї немає достатньо морської сили, щоб потопити або напасти на натовські кораблі", - Табах. Фото: Ukrlife.tv

Вхід до Чорного моря десантного корабля ВМС США став відповіддю на захоплення в полон Росією українських моряків поблизу Керченської протоки.

"Цього треба було очікувати після того, як російські кораблі протаранили український буксир", — заявив у ефірі ObozTV капітан першого рангу ВМС США Гаррі Табах.

За його словами, США та інші країни НАТО мають намір не допустити повторення подібних інцидентів.

"Туди збирається американський десантний корабель із морськими піхотинцями на борту. Ці кораблі самі не ходять, у нас кораблі ходять з ескадрою. Туди зайдуть кораблі, які його охоронятимуть. Це робиться тому, що українські кораблі намагатимуться пройти через протоку ще раз", - каже Табах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак-розвідник США багато годин літав поблизу Криму

Президент РФ Володимир Путін "вже і сам не радий всьому, що відбувається".

"Американський військовий корабель вони таранити не будуть, також і турецький, й інші кораблі, по-моєму, норвезькі, які там перебувають. Вони не будуть їх таранити, а тільки йтимуть за ними, "робитимуть тінь"... Росія розуміє — у неї немає достатньо морської сили, щоб потопити або напасти на НАТОвські кораблі", — заявив військовий.

Табах зазначив, що російський есмінець "Сєвєроморськ", який також зайшов до Чорного моря, належить до класу найсильніших військових кораблів, які є у Росії.

"Коли військові проводять якісь маневри, це завжди небезпечно для оточення, це небезпечна зброя", — додав він.

При нападі на українські кораблі в Керченській протоці Росія очікувала відповіді. Аби мати причину розпочати масштабну агресію.

Однак Кремль не зміг реалізувати своїх намірів – українські моряки відреагували відповідно до конвенцій і міжнародних договорів, розповів міністр оборони Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «"Путін не радий": експерт розповів про плани НАТО у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути