четвер, 10 січня 2019 12:29

Літак-розвідник США багато годин літав поблизу Криму

Літак-розвідник США багато годин літав поблизу Криму
Літак-розвідник США багато годин літав поблизу Криму Фото: radiosvoboda.org

Розвідувальний літак ВПС США напередодні здійснив багатогодинний політ біля Криму.

"Літак RC135V Rivet Joint ВВС США у рамках розвідувальної місії в районі Чорного моря збирає інформацію про ситуацію в Криму і на російському узбережжі", – розповідає Радіо Свобода.

Американський літак-розвідник вилетів із авіабази Суда-Бей на грецькому острові Крит, пролетів із півдня на північ уздовж узбережжя Абхазії та Кубані, а потім протягом близько 4 год. курсував поблизу Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Кримом із розвідкою пролетів іноземний літак

Під час виконання завдання, пише видання, літак не менше 6 разів пролетів на південь від Керченської протоки. У районі Севастополя літак наближався до узбережжя півострова на відстань близько 46 км.

Над узбережжям окупованого Криму 2 американських літаки-розвідники Boeing RC-135V і безпілотник Global Hawk здійснюють польоти.

Перший виліт Global Hawk здійснили близько 7:00 із авіабази Сігонелла (Італія). О 10:00 він увійшов у повітряний простір України і почав розвідку вздовж лінії розмежування на Донбасі, долітаючи до Бердянська і Мелітополя. Про це свідчать дані моніторингового ресурсу PlaneRadar, передають ЗМІ окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Літак-розвідник США багато годин літав поблизу Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути