четвер, 07 червня 2018 16:50

"Просить не голодувати на його підтримку" - доля Сенцова та інших політв'язнів

Політв'язень Кремля Олег Сенцов відмовлятиметься від примусового годування і готовий до смерті.

Бранець знаходиться "на межі" і з його станом "вже все дуже погано". Про це повідомила його адвокатка Ольга Дінзе. На цьому тижні буде вирішуватися питання про примусове годування режисера через крапельницю в ніс.

Крім того, Сенцов закликав людей не голодувати в його підтримку, а використовувати інші можливості, щоб впливати на ситуацію.

У сімферопольському СІЗО свій другий день народження провів політв'язень Кремля Євген Панов.

6 червня бранцю Кремля у російській в'язниці виповнився 41 рік. Він незаконно ув'язнений через сфабриковану проти нього справу про "українських диверсантів".

Автор: Facebook
  "Українському диверсанту" Євгену Панову 6 червня виповнився 41 рік. Два роки поспіль свій день народження політв'язень Кремля проводить за ґратами.
"Українському диверсанту" Євгену Панову 6 червня виповнився 41 рік. Два роки поспіль свій день народження політв'язень Кремля проводить за ґратами.

"Ми очікуємо, що вже цього місяця буде винесений вирок. Його попереджали, що термін буде максимальним (20 років), якщо він не піде на співпрацю зі слідством і не визнає версію ФСБ про те, що наче зі спецслужбами України готував терористичні акти в Криму. Від будь-якої співпраці з Росією відмовився. 46 "свідків"-фсбшників свідчать проти нього. Не допущено жодного учасника процесу за. Він один серед зграї шакалів. Але гляньте, який сильний. Ми точно його скоро витягнемо", - написав у Facebook брат Панова Ігор Котелянець.

ФСБ продовжує тиснути на свідків у справі Володимира Балуха для того, щоб вони дали неправдиві свідчення проти активіста. Найближчим часом проти Балуха та Панова винесуть вироки.

Володимир Балух голодує 81-й день у російській в'язниці.

"Балух оголосив голодування у кінці березня 2018 року. На даний час він вже майже 2,5 місяці голодує. Єдине – у нього ще полегшений режим, після першого місяця голодування він перейшов на сухарі і кисіль, бо схуд на 30 кілограмів", - розповіла адвокатка Ольга Дінзе.

Ув'язнений в Росії Роман Сущенко нещодавно отримав вирок позбавлення волі на 12 років у колонії суворого режиму.

Автор: Роман Сущенко
  Сідней, виконаний на папері формату А4 за допомогою кулькової ручки, чаю та олівця
Сідней, виконаний на папері формату А4 за допомогою кулькової ручки, чаю та олівця

На День журналіста Роман передав 16-й малюнок з-за російських ґрат.

"Чарівний Сідней, виконаний на папері формату А4 за допомогою кулькової ручки, чаю та олівця", - написала у Facebook донька політв'язня Юлія Сущенко.

Політв'язень Кремля Олександр Кольченко 7 червня припинив голодування, яке 31 травня оголосив в підтримку Олега Сенцова.

"У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування вага знизилася до 54 кілограмів. Сьогодні його за медичними показаннями збиралися переводити із санчастини колонії, де він перебував протягом голодування, до тюремної лікарні", - повідомив його адвокат Андрій Лепьохін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Кольченко припинив голодування

26 травня голодування оголосив утримуваний в Росії українець 28-річний Олександр Шумков.

29 травня від їжі відмовився 32-річний Станіслав Зимовець, якому Тверський суд виніс вирок 2,6 року колонії суворого режиму.

В організмі голодуючого політв'язня Олега Сенцова можуть статися незворотні зміни, якщо йому не забезпечити належний догляд і кваліфіковану медичну допомогу. Так вважає дисидент і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «"Просить не голодувати на його підтримку" - доля Сенцова та інших політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути