Ексклюзиви
вівторок, 05 березня 2019 15:29

Пробила дно: російська омбудсменка поскаржилася на репресії кримчан в Україні

Пробила дно: російська омбудсменка поскаржилася на репресії кримчан в Україні
Російська омбудсменша поскаржилася на репресії кримчан та вимагала безвіз. Фото: РосЗМІ

Російська омбудсменка Тетяна Москалькова на зустрічі з Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що Україна порушує права жителів Криму на материковій Україні.

З її слів жителів окупованого півострова затримують відразу на кордоні, пишуть Крим.Реалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 днів полону українських моряків: Волкер звернувся до Росії

"Якщо вони потрапляють на територію України, їх нерідко заарештовують і засуджують", - каже Москалькова.

Кажучи про так званих репресованих кримчан російська омбудсменша мала на увазі військових та чиновників, які у 2014 році зрадили Україну та перейшли на бік окупанта.

Серед них - екс-глава МОЗ Криму Петро Михальчевський, екс-заступник російського міністра спорту Криму Фарух Камалов, депутат Євпаторійської міськради Сергій Осьмінін, керівник відділення російського громадського руху "Волонтери Перемоги", довірена особа Володимира Путіна на виборах Олена Одновол, екс- депутат Верховної Ради АРК Василь Ганиш. Також були затримані і засуджені колишні українські військовослужбовці в Криму, обвинувачені в зраді і дерезртірстві, Олександр Баранов та Максим Одинцов.

Вона також поскаржилася на відмову України оформлювати кримчанам біометричні паспорти, за російськими паспортами, які не визнають ЄС та США.

З 2014 року російська окупантська влада в Криму незаконно ув'язнила близько 100 проукраїнських жителів півострову. Всі бранці це кримчани, які не підтримували анексію та активно виступали проти російського втручання. У листопаді 2018 року окупанти захопили 24 українських військових, 3-є з них при захопленні отримали травми, а у грудні - інваліда, кримського татарина Едема Бекірова. Після ув'язнення стан поранених моряків та кримськотатарського активіста погіршується. Вимоги українського омбудсмена Людмили Денісової щодо інформування української сторони про стан здоров'я незаконно ув'язнених Москалькова грубо ігнорує.

Зараз ви читаєте новину «Пробила дно: російська омбудсменка поскаржилася на репресії кримчан в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути