середа, 07 березня 2018 18:30

"Привезіть айсберг з Антарктиди": президент РАН зробив невтішну заяву про воду Криму

"Привезіть айсберг з Антарктиди": президент РАН зробив невтішну заяву про воду Криму
Крим потерпає без води: президент РАН зробив невтішну заяву. Фото: Ukr-online.com

В окупованому Криму пропонують провести геофізичні дослідження для пошуку нових джерел і запасів води на території півострова.

Таке запропонував президент Російської академії наук Олександр Сергєєв, передає сайт Kafanews.

"Ми бачимо, що є дуже серйозні завдання, щоб зробити геофізичні дослідження водних ресурсів Криму. Скільки років працював Північно-Кримський канал! Адже вода не тільки витікала в море. Можливо, що вона десь тут є. Може її, дійсно, сучасними методами пошукати? Тому що кубокілометри води, які вам потрібні для життя, їх зараз немає. А їх десь потрібно знайти", - сказав він.

Також він окреслив завдання, що стоять перед наукою щодо більш раціонального використання відпрацьованої води і методів опріснення.

При цьому окупаційний голова державного комітету по водному господарству і меліорації анексованого Криму Ігор Вайль заявив, що у 2018 році збільшать кількість води для поливу.

За його словами, площу зрошуваних земель планують збільшити на 3,5 тис га. У минулому році Держкомводгосп забезпечив водними ресурсами 11 тис га, для цього витратили 13 млн кубометрів води. Окупант відзначив, що на 100% буде забезпечений водою Бахчисарайський район.

"У Нижньогірському районі води немає. Залежно від того, як будуть наповнені Білогірське і Тайганське водосховища, по водотракту на східний регіон Криму основним сільгоспвиробникам будемо давати воду на полив", - підкреслив Вайль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму вирує найбільший водоспад України - відео

У мережі користувачі відреагували на такі заяви посадовців.

"Айсберг з Антарктиди, напевно, дешевше буде. Дотягував до Сирії атомними криголамами, які збираються в Керчі будувати. А із Сирії до Феодосії, наприклад, якою-небудь баржею, яка за зерном до Криму йде. Дешево й сердито. І туристи, які приїжджають влітку масово, фотографуються на тлі величезного айсберга. Все весело і радісно, купують на набережній свіжо-розтоплений сніг з айсберга. Одні плюси від проекту", - написав користувач.

Загрозою для екології Херсонської області визнали завод "Кримський титан", що розташований в місті Армянськ на анексованому півострові. Під час його діяльності утворюються відходи - фосфогіпс, піритні недогарки, гідролізна та промивна кислоти. Ці речовини зберігаються на спеціальних сховищах у Чаплинському району Херсонщини.

Зараз ви читаєте новину «"Привезіть айсберг з Антарктиди": президент РАН зробив невтішну заяву про воду Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути