пʼятниця, 06 березня 2020 14:33

Посилить репресії окупантів проти кримчан - Чубаров висловився про відновлення водопостачання

Посилить репресії окупантів проти кримчан - Чубаров висловився про відновлення водопостачання
Чубаров заявив, що водопостачання не потрібно відновлювати. Фото: "День"

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров виступив із заявою щодо спроби відновити водопостачання в окупований Крим.

"Скандальна заява новообраного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про можливість подачі води по Північно-Кримському каналу в тимчасово окупований Крим, озвучена ним на тлі посилювання в Криму репресій і переслідування кримських татар і етнічних українців з боку російських окупантів, по суті, стало підлим ударом в спину тих, хто не змирився з окупацією Криму і залишаються вірними Українській державі. Ситуацію не змінило термінове пояснення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, розміщене їм згодом на своїй фейсбучній сторінці", - написав Чубаров у Facebook.

Він заявив, що капітулянтські заяви з боку українських політиків і посадових осіб дезорієнтують міжнародні організації і міжнародних партнерів, які підтримують територіальну цілісність України.

"При цьому, абсолютно неприпустимими є спроби прикриття подібних "ініціатив" нібито турботою про громадян України, які проживають в окупованому Росією Криму", - вказав Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль пояснив свою скандальну заяву про подачу води в Крим

Поступки Росії з боку України посилюють репресивну політику стосовно кримчан, в першу чергу проти кримськотатарського народу.

"Відновлення водопостачання Криму по Північно-Кримському каналу необхідно Москві для зміцнення і розширення російської військової присутності в окупованому нею Криму, а також для облаштування нових поселень для колонізації окупованого півострова громадянами РФ, яких заселяють з метою витіснення корінного народу Криму - кримськотатарського народу і етнічних українців", - заявив глава Меджлісу.

Чубаров наголосив, що для прориву у відновленні територіальної цілісності України необхідна максимальна мобілізація українського суспільства

"З метою консолідації, як всередині України, так і на міжнародному рівні, всіх зусиль, спрямованих на якнайшвидшу деокупацію Криму і відновлення державного суверенітету України над Кримом, Меджліс кримськотатарського народу закликає прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також новопризначених членів Кабінету Міністрів України, як і всі політичні і громадські організації України, до постійних консультацій і взаємодії з Меджлісом кримськотатарського народу", - закінчив Рефат Чубаров.

Напередодні Денис Шмигаль заявив, що ". Це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму. Неподача туди води призведе до гуманітарної катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «Посилить репресії окупантів проти кримчан - Чубаров висловився про відновлення водопостачання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути