вівторок, 02 квітня 2019 11:02

Полонених українських моряків возили на огляд до психіатра

Полонених українських моряків возили на огляд до психіатра
Полоненим українським морякам провели психіатричну експертизу без адвоката. Фото: censor.net.ua

Ув'язненим у Росії українським морякам Денису Гриценку, Михайлу Власюку, Андрію Драчу та В'ячеславу Зінченку 26 березня провели психіатричну експертизу без адвоката.

"Гриценко розповів, що їх доправляли в інститут Сербського для проведення психіатричної експертизи. Вона проходила за відсутності адвокатів. Денис відповів на запитання експертів у рамках ст. 17 III Женевської конвенції, яка регламентує правила поведінки військовополоненого при допиті. Відповідати на запитання про фактичні обставини він відмовився. Казав, що возили їх весь день разом із Захарченком, Арашуковим та іншими знаменитими "постояльцями" Лефортово. На кілька годин заїжджали на збірку в Бутирку для пересадки в інший автозак", - написав адвокат Микола Полозов у Facebook.

1 квітня слідство ознайомило Дениса Гриценка та його адвокатів із двома постановами про призначення експертизи бойових модулів на артилерійських катерах "Нікополь" і "Бердянськ".

"Захист заперечував проти призначення цієї експертизи. Слідчий, що виніс постанову, не індивідуалізував озброєння, яке передається експертам. Не вказав кількість і серійні номери предметів", - повідомив Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не падають духом: показали українських моряків на судилищі

Також заявили клопотання про долучення доповіді УВКПЛ ООН, за яким всі 24 захоплених військових моряки мають статус військовополонених і перебувають під захистом III Женевської конвенції.

За словами Полозова, Гриценко був у доброму гуморі, почувався бадьоро. Всі посилки отримав у повному обсязі, напередодні передали листи (за січень).

Якби українські моряки відкрили вогонь у бік росіян під час захоплення їхніх кораблів біля Керченської протоки, це спровокувало би широкомасштабну агресію РФ проти України. Росія чекала, вона готувала цю провокацію.

Зараз ви читаєте новину «Полонених українських моряків возили на огляд до психіатра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути