середа, 07 липня 2021 13:26

Показали, як зенітні комплекси "Оса" відбили напад авіації
5

У межах спільних батальйонних навчань біля окупованого Криму ЗРК "Оса-АКМ" відбили напад авіації умовного противника на колону військової техніки.

Колона підрозділу реактивних систем залпового вогню "Смерч" здійснила марш задля зміни вогневих позицій, повідомив командувач об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Під час висування її атакувала авіація умовного противника.

Фото: zsu.gov.ua

"Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод, здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки противника ракетами", - сказав він.

Особовий склад також відпрацював низку ввідних по розвідці, виявленню, супроводу та знищенню як групових, так і поодиноких цілей.

"Підрозділ "Смерч" відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування противника та злітно-посадкових смуг як штурмової авіації, так і безпілотних літальних апаратів", - підкреслив Наєв.

Під час комплексного тренування відпрацьовували також маскування позицій, організацію системи зв'язку й управління, а також приведення техніки у бойове положення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ розмістила в окупованому Криму носії ядерної зброї - МЗС

В Україні тривають українсько-американські військові навчання Sea Breeze. Вони є наймасштабнішими - понад 30 держав-учасниць. Беруть участь близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тис. особового складу і 50 одиниць озброєння і військової техніки. Навчання проходять відповідно до стандартів НАТО. Триватимуть до 10 липня в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, дельті річки Дунай, на Кінбурнській косі, а також островах Зміїний і Первомайський.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як зенітні комплекси "Оса" відбили напад авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути