Ексклюзиви
середа, 27 червня 2018 17:20

"Покалічить себе" - політв'язень пригрозив російським тюремникам через знущання

"Покалічить себе" - політв'язень пригрозив російським тюремникам через знущання
У російській в'язниці знущаються над Олександром Костенком. Фото: Крим Реалії

Українського політвязня Кремля Олександра Костенка, який має вийти на свободу 3 серпня, втретє помістили до штрафного ізолятора.

Проти нього росіяни застосували низку дисциплінарних стягнень. Повідомила "Радіо Свобода" координатор проекту "РосУзнік" Яна Гончарова.

"Спочатку за те, що він завісив спальне місце, помістили в ізолятор на сім діб. Саша каже, що був протяг і він мерз, тому повісив завісу. Потім оформили стягнення за те, що перебував у спальному приміщенні, нібито порушуючи встановлений порядок. І кажуть, що зараз ще буде стягнення за те, що не тримав руки за спиною поза камерою", – розповіла Гончарова.

За її словами, у зв'язку зі стягненнями Костенко погрожує завдати собі каліцтва.

"Він дуже схвильований тим, що на нього почали оформляти стягнення. За місяць до звільнення – це вже третє", – додала Гончарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Співкамернику приносили смажену курку, щоб зламати політв'язня" - Балух голодує 101-й день

Правозахисниця уточнила, що керівництво колонії заявляє про законність стягнень, а "знервовість" Костенка пояснює швидким виходом із колонії.

Співробітники колонії ситуацію не коментують.

У серпні 2018-го збігає термін покарання сімферопольця 32-річного Олександра Костенка. Російські силовики схопили його 5 лютого 2015-го. Звинуватили в тому, що під час Революції гідності кинув каменем у "беркутівця". Той отримав синця.

Коли Костенка арештували, його матір розбив інсульт. Батько поїхав до Києва, розповів, як російські силовики катували сина. Повернувся в Крим і 5 березня 2015-го зник безвісти.

Зараз ви читаєте новину «"Покалічить себе" - політв'язень пригрозив російським тюремникам через знущання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути