четвер, 21 липня 2022 21:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Після звільнення Херсонщини ЗСУ можуть зайти у Крим – Жданов

Після звільнення Херсонщини ЗСУ можуть зайти у Крим – Жданов
Воєнний експерт Олег Жданов вважає, що частина військ може зайти у Крим. Фото: eastnews.ua

Після звільнення Херсонської області українські війська можуть зайти у Крим.

Але для цього буде необхідно багато сил. Частина війська може піти на схід, інші підрозділи у Крим. Про це каже воєнний експерт Олег Жданов.

У Криму зараз мало російських мотострілецьких і танкових підрозділів. Там є ремонтно-відновлювальні підрозділи, протиповітряна оборона, берегова охорона, сили Чорноморського флоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт СІТ пояснив, що потрібно для успішного контрнаступу на Херсонщині

"Кількість військ не така вже й велика. Але якщо нам ділити угруповання на два напрямки, а його доведеться ділити. Там же прямий кордон з Ростовською областю, у них є підживлення. Єдине, там немає залізниці, їм буде дуже важко. Від Маріуполя – пішки, а далі, якщо вона ще ціла, тоді можна залізницею перекидатися, хоча легше перекинути війська своїм ходом", – пояснив Жданов.

Додав, що ситуація з просуванням українських військ у Херсонській області проясниться максимум через місяць.

Українські захисники готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи Збройні сили України знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один із топофіцерів окупантів – полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти й ремонтувати бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «Після звільнення Херсонщини ЗСУ можуть зайти у Крим – Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути