пʼятниця, 27 вересня 2019 15:25

Підвели підсумки наради ОБСЄ по ситуації в окупованому Криму

Підвели підсумки наради ОБСЄ по ситуації в окупованому Криму
Росіяни вдаються до брудних маніпуляцій стосовно окупованого Криму. Фото: Новинарня

До окупованого Криму не приїде моніторингова місія ОБСЄ.

До таких висновків прийшли після наради з розгляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру, пишуть Крим.Реалії.

Однією з причин є небажання окупантів допустити спостерігачів на півострів згідно з українським законодавством.

"Зараз вже є дві місії міжнародних організацій, які можуть абсолютно правомірно працювати на території окупованого Криму. Це Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ і Моніторингова місія з прав людини ООН. Вони мають мандат, який включає всю територію України, а Автономна Республіка Крим і Севастополь для всього міжнародного співтовариства є територією України. Тому, в принципі, нам не потрібно додаткових механізмів - нам потрібно, щоб ці дві місії допустили на територію Криму. Проблема в тому, що російські окупаційні власті не хочуть впускати ці місії за українським законодавством, тобто через контрольні пункти в'їзду-виїзду "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка". Вони хочуть, щоб місії потрапляли до Криму з території Росії в порушення законодавства України", - каже постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти затримали українців на адмінкордоні з Кримом

Він додав, що таким чином росіяни йдуть на маніпуляцію, оскільки відвідини окупованого ними півострову будуть означати визнання анексії.

"На пленарному засіданні 24 вересня українська делегація чітко позначила, що ми настійно просимо ОБСЄ використовувати всі ресурси і інструменти, щоб їх Спеціальна моніторингова місія все-таки потрапила до Криму. Це зовсім не колізія, а маніпуляція з боку Росії. Це чітко розуміють наші міжнародні партнери, в тому числі і в ОБСЄ. Безумовно, будь-яке отримання ними візи на в'їзд до Криму через Росію, використання авіарейсу Москва-Сімферополь, буде порушенням законодавства України, і ОБСЄ це прекрасно знає. Вони розуміють, що таким чином можна побічно дати Росії інструмент, щоб вона могла говорити про якесь визнання (Криму російським -Gazeta.ua)", - додав він.

На засіданні щодо наслідків російських злочинів в окупованому росіянами Криму делегантка з Росії влаштувала істеріку.

Почала верещати та бігати залою засідання, відео виклав у Facebook Ігор Котелянець.

Зараз ви читаєте новину «Підвели підсумки наради ОБСЄ по ситуації в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути