середа, 23 червня 2021 07:51

Підпишуть Декларацію про деокупацію Криму

Підпишуть Декларацію про деокупацію Криму
На саміті Кримської платформи підпишуть документ про деокупацію. Фото: ukurier.gov.ua

Документ про деокупацію Кримського півострову планується підписати за підсумками саміту Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня.

Він міститиме всі ключові питання і проблемні сфери щодо російської окупації Криму. Подробицями поділився представник президента в Криму Антон Кориневич під час дискусії, організованої Німецьким фондом Маршалла США.

"Ми вважаємо, це буде дуже хороший результат, якщо саміт, який відбудеться 23 серпня в Києві, завершиться підсумковим документом, якоюсь політичною декларацією, яка включатиме всі ключові питання і проблемні сфери щодо тимчасової окупації Криму Росією", - заявив Кориневич, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечно запрошувати Росію на Кримський саміт - Сенченко

Він зауважив, що цей документ стане важливим результатом саміту Кримської платформи для людей, які щодня займаються лише питаннями Криму. Крім того, платформа діятиме на постійній основі, "поки не відбудеться деокупація і реінтеграція Криму".

Кориневич додав, що у Києві працюватиме офіс Кримської платформи, який постійно займатиметься лише питаннями Криму.

Саміт Кримської платформи відбудеться у Києві 23 серпня, напередодні Дня незалежності України. Участь у саміті візьмуть представники різних країн, зокрема США.

Зараз ви читаєте новину «Підпишуть Декларацію про деокупацію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути