четвер, 27 травня 2021 08:43

Перетинати адмінкордон із Кримом буде простіше, але не для всіх

Перетинати адмінкордон із Кримом буде простіше, але не для всіх
Кабмін спростив процедуру перетину адмінкордону з Кримом. Фото: annainfotour.com

Кабінет міністрів спростив для громадян України перетин адмінкордону з Кримом. Зокрема українцям, які живуть на тимчасово окупованих територіях можна повертатися на материкову частину держави на власному авто без техпаспорта.

Проте із собою повинні мати копію реєстраційної картки. Її видають територіальні органи сервісних послуг МВС за місцем звернення власника.

Також перетинати пункт пропуску на машині можна за наявності реєстраційного документа, а для водіїв, які не є власниками транспорту — довіреності на право керування (завіреної відповідно до українського законодавства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такого не було з часів Гітлера: американський Конгрес ухвалив резолюцію щодо Криму

Детальніше про це міститься в постанові № 367 "Про затвердження Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї". Вона набирає чинності через 30 днів з дня публікації.

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення щодо ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму. У документі засуджується окупація півострова і суттєве порушення державою-окупантом прав людини. Росію закликали звільнити усіх незаконно утримуваних українців і зняти заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «Перетинати адмінкордон із Кримом буде простіше, але не для всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути