вівторок, 11 червня 2019 13:44

Партії Зеленського та Медведчука отримали від кримчан "чорну мітку"

Партії Зеленського та Медведчука отримали від кримчан "чорну мітку"
Зразок "чорної мітки", яку активісти руху#LiberateCrimea вручали кандидатам в президенти України. Рух #LiberateCrimea націлений на визволення Криму та надання кримським татарам статусу корінного населення півострову. Фото: Соцмережі

Партії "Слуга народу" та "Опозиційна платформа" отримають "чорну мітку".

Політичні партії, які готуються до парламентських виборів, мають включити в першу 20-ку представників кримськотатарського народу, заявили в Міжнародній організації щодо деокупації Криму #LiberateCrimea.

"Індикатором позиції українських партій щодо деокупації Криму буде наявність представників кримськотатарського народу в першій 20-ці партійного списку, а також відображення питання деокупації Криму в офіційних програмах", - заявили в русі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції не завада: іспанський консул порушив міжнародні умови

В організації засудили ігнорування цих вимог партією президента України Володимира Зеленського "Слуга народу" та партії кума Путіна, олігарха Віктора Медведчука "Опозиційна платформа".

"Міжнародний рух #LiberateCrimea засуджує такі дії зазначених політсил і заявляє, що через недотримання умов, висунутих #LiberateCrimea минулого понеділка, ці партії вже є в "сірому" списку. Якщо питання деокупації Криму не буде відображене в їхніх офіційних програмах, вони отримають "чорну мітку", - йдеться в заяві об'єднання.

Активісти повідомлять про результати моніторингу політичних партій 26 червня.

Кримські татари увійдуть до партійних списків 4-5 партій на виборах у Верховну Раду.

"Пропоную офіційно дочекатися, коли оголосять списки. Скажу лише, що наших представників немає у списках "Опозиційної платформи", а в "Батьківщині" немає кримських татар, але є представники Криму - це нас влаштовує",- сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Зараз ви читаєте новину «Партії Зеленського та Медведчука отримали від кримчан "чорну мітку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути