четвер, 07 червня 2018 13:10

Олександр Кольченко припинив голодування

Олександр Кольченко припинив голодування
Олександр Кольченко прийняв рішення припинити голодування. Фото: 112 Украина

Український політв'язень Олександр Кольченко, який 31 травня оголосив голодування в підтримку Олега Сенцова, почав приймати їжу.

Про це повідомив його адвокат Андрій Лепьохін на сторінці у Facebook.

"У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кілограмів. Сьогодні його за медичними показаннями збиралися переводити із санчастини колонії, де він перебував протягом голодування, до тюремної лікарні.

Рішення про голодування Кольченко приймав самостійно і готувався до оголошення голодування солідарності одразу після того, як дізнався про заяву іншого політв'язня - Олега Сенцова. Він також самостійно приймав рішення про припинення голодування. Всі ці рішення у'вязнений озвучував у присутності свого адвоката", - написав Лепьохін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ночам сниться їжа і трупний запах з рота" - Мустафа Джемілєв розповів про голодування та Сенцова

"Змушений визнати, що я переоцінив свої сили й виявися занадто слабким. Тому я вирішив припинити голодування. В іншому випадку наразив би своє здоров'я на невиправдану небезпеку", - написав у заяві Олександр Кольченко.

4 червня Олександра Кольченка відвідав адвокат. Сказав, що той п'є лише воду й налаштований продовжувати голодування далі.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Кольченко припинив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі