вівторок, 14 квітня 2020 15:39

Окупанти змусять українців продати землю в Криму

Окупанти змусять українців продати землю в Криму
Окупанти зобов'яжуть українців продати землю в Криму. Фото: pixabay.com

Майже 10 тис. земельних ділянок на території анексованого півострова, що належать громадянам України, підпадають під заборону окупаційної влади на "іноземне" володіння, тож українців можуть зобов'язати продати їх.

Про це пише РБК із посиланням на голову так званого Державного комітету з державної реєстрації та кадастру Республіки Крим Олександра Спиридонова.

Ще в березні російський президент Володимир Путін підписав указ про заборону володіння земельними ділянками на більшій частині півострова та Севастополя іноземними громадянами, особами без громадянства й іноземними компаніями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС заявили, що ніколи не визнають анексію Криму

До переліку ввійшли 19 із 25 муніципальних утворень Криму та 8 із 12 муніципалітетів Севастополя.

Загалом, в Єдиному державному реєстрі нерухомості РФ є відомості про 11 572 дільниці в Криму, які перебувають в іноземній власності. Вони підпадають під заборону через те, що розташовані на прикордонних територіях.

Як пояснила юристка Євгенія Завацька у коментарі РБК, у так званих іноземців у Криму є 2 варіанти - продати землю росіянам або перевести її у власність російської юрособи з іноземною участю.

Інакше самопроголошена влада Криму може подати позови до місцевих судів про "спонукання продати" або "зобов'язання відчужити" ці землі.

Президент РФ Володимир Путін своїм указом щодо прав власності на землю в анексованому Криму прискорює колонізацію півострова.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змусять українців продати землю в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути