Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 19:51

Окупанти вислали з Криму британську журналістку

Окупанти вислали з Криму британську журналістку
Роуч звинуватили у відсутності страховки. Фото: "Радіо "Свобода"

Англійську журналістку-фрілансерку Маделайн Роуч оштрафував центральний районний суд Сімферополя та депортував з окупованого Криму.

Роуч спеціалізується на порушеннях прав людини на пострадянському просторі, повідомляє "Радіо "Свобода".

Її затримали 7 лютого у хостелі в Сімферополі. Звинуватили в журналістській діяльності на території Криму без акредитації російського Міністерства закордонних справ, а також у відсутності медичної страховки.

Державний адвокат радив визнати провину та заплатити штраф. Сама Роуч заявила, що не виконувала нічиє редакційне завдання і приїхала до Криму, щоб познайомитися з героями своїх публікацій.

Поліцейські повідомили, що вона зняла і переслала відео зустрічей з кримськотатарськими сім'ями політв'язнів за допомогою телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ показали "кримську весну" у Феодосії

Роуч вважає, що правоохоронні органи слідкували за нею та відстежували її активність в інтернеті. Поліцейські в суді заявляли про свідків, які розповіли про зустрічі з Роуч, однак назвати їх і допитати в суді відмовилися.

На заяву журналістки про наявну у неї медичну страховку, яку вона оформляла для отримання російської візи, оперативники відповіли, що необхідна спеціальна страховка для Криму.

Журналістку оштрафували на 4 тис. руб. Вона покинула півострів в той же день.

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) задовільнив дві скарги колишнього політв'язня Кремля Геннадія Афанасьєва і присудив йому грошові компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вислали з Криму британську журналістку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути