середа, 26 червня 2019 15:17

Окупанти почали тиск на відомого активіста

Окупанти почали тиск на відомого активіста
Наріман Джелялов щороку проводить заходи, присвячені історії кримських татар в окупованому Криму. Фото: УНІАН

Кримськотатарському активісту Наріману Джелялову окупанти намагалися вручити застереження від екстремістської діяльності.

Щоб вручити так зване застереження, окупанти навідалися до нього додому, потім намагалися зв'язатися з ним телефоном, а згодом надіслати на електронну пошту, повідомляють Крим.Реалії.

"Як багатьом відомо, я перебуваю в дорозі разом з друзями, їжджу по Криму, відвідую в різних районах друзів, вітаю з майбутнім Днем прапора (26 червня - День кримськотатарського прапора - ред.). У цей час мені зателефонувала дружина і сказала, що до нас додому знову приїхали співробітники органів. Пізніше працівниця сімферопольської районної прокуратури зателефонувала все-таки мені і повідомила, що вони хочуть вручити мені застереження, але оскільки я перебуваю далеко, я домовився з ними, щоб вони відправили мені його електронною поштою", - розповів Джелялов.

Він додав, що подібні застереження отримує щороку на свята кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В них ненависть до української символіки" - українець розповів про обшук

Окупанти в постанові пишуть про те, що активіст, за інформацією прокуратури, має намір використовувати екстреміську символіку.

"У будь-яких заходах, у яких я беру участь, я не використовую і ніколи не використовував будь-яку екстремістську символіку. Мій улюблений кримськотатарський прапор ніде в світі не є екстремістською символікою", - підкреслив Джелялов.

26 червня 1991 року в Криму розпочав діяльність 2-й Курултай кримськотатарського народу. Підняли прапор у Сімферополі після проголошення Незалежності України та виходу з-під тоталітарного радянського режиму.

Перший Курултай зібрали після Лютневої революції у 1917 році. Прапор тоді підняли над Бахчисараєм.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали тиск на відомого активіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути