Ексклюзиви
понеділок, 29 червня 2020 18:30

Окупанти оштрафували дружину кримського татарина за записку

Окупанти оштрафували дружину кримського татарина за записку
Окупанти оштрафували дружину фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Марлена Асанова Айше за записку. Фото: crimean-solidarity.org

Так званий Бахчисарайський мировий суд окупованого Криму оштрафував Айше Асанову — дружину фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Марлена Асанова після того, як та показала здалеку чоловікові записку.

Як повідомляє ГО "Кримська солідарність", в ній був напис "Ти потрібен мені, як повітря".

Показану на одному із засідань у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону Асанову записку помітив судовий пристав. Він вирішив, що Айше Асанова тримає плакат, і склав стосовно неї протокол за статтею "невиконання розпорядження судді або судового пристава" Кодексу про адміністративні правопорушення РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти заочно заарештували українського журналіста

У протоколі значиться, що "Асанова спілкувалася з підсудним Асановим за допомогою плаката, що містить інформацію особистого характеру".

Захист кримчанки збирається оскаржити рішення суду.

Марлен Асанов — один з 6 кримських татар, затриманих російськими силовиками в жовтні 2017 року в Бахчисараї, в травні у цій же справі затримано ще двоє осіб. Всі вони є активістами "Кримської солідарності" — об'єднання адвокатів, родичів політв'язнів та активістів, що допомагає кримчанам, які зазнали переслідувань за політичними або релігійними мотивами.

Затриманих звинуватили в участі в "Хізб ут-Тахрір" — міжнародній ісламській політичній організації, що закликає до об'єднання мусульманських країн у халіфат, але відкидає терористичні методи боротьби. У Росії вона визнана терористичною у 2003 році, діяльність організації тут заборонена. В Україні, а також у Західній Європі та Північній Америці діяльність організації є легальною, за винятком деяких адміністративних обмежень у Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти оштрафували дружину кримського татарина за записку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути