Ексклюзиви
пʼятниця, 29 листопада 2019 12:18

Окупанти незаконно качали ропу до анексованого Криму з Херсонщини

Окупанти незаконно качали ропу до анексованого Криму з Херсонщини
Ропу брали з озера Сиваш. Фото: Fb/prok.arkrym

Кримські окупанти незаконно використовували насосну станцію у Херсонській області. Заручившись підтримкою чиновників одного з київських підприємств постачали сировину для заводу на анексованій території. Збитки завдані Україні сягають 30 млн грн.

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі Віталій Стрижак, передає прес-служба Нацполіції.

"Ця насосна станція розташована у Новотроїцькому районі Херсонської області. Всупереч діючому законодавству станція забезпечувала сировиною у вигляді кондиційної ропи з озера Сиваш "Кримський содовий завод". Це підприємство здійснює свою діяльність на окупованій Росією території Криму", – розповів він.

Обшук у приміщенні насосної станції правоохоронці провели 27 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З-під дна постукали: в кримські школи не пускатимуть батьків

"Виявили 6 промислових насосів, за допомогою яких сировину подавали до содового заводу. Також знайшли електролінію, яка незаконно подавала електроенергію з окупованого Криму до зазначеної насосної станції", – розповів керівник поліції Криму.

Обшуки провели і у київському підприємстві. Вилучили документацію, створену представниками Росії на тимчасово окупованій території.

Кримінальне провадження відкрили за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Ропа - це насичена солями вода соляних озер (лиманів), морських заток, порожнин і пор донних відкладень, яка має лікувальні властивості. В Україні таких роп всього три.

В окупованому Криму річка в Сімферополі перетворили на сміттєзвалище.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти незаконно качали ропу до анексованого Криму з Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути