четвер, 13 травня 2021 09:30

Окупанти у Криму продовжують релігійні утиски - Держдеп США

Окупанти у Криму продовжують релігійні утиски - Держдеп США
Фото: pixabay.com

Росія продовжує релігійні утиски мусульман, греко-католиків, Свідків Єгови та представників інших конфесій в анексованому Криму.

Чимало релігійних громад по суті витіснені з окупованого півострова шляхом запровадження нових вимог реєстрації, йдеться у доповіді Держдепартаменту США про свободу віросповідання у світі за 2020 рік, пише "Укрінформ".

"Російська влада в окупованому Криму не припиняє переслідувати та залякувати релігійні конгрегації меншин, зокрема мусульман – кримських татар, Свідків Єгови, членів ПЦУ та духовенства", - йдеться у звіті.

69 жителів Криму залишаються за ґратами через причетність до мусульманської політичної організації "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в РФ, але є законною у багатьох країнах, у тому числі в Україні. Ув'язнення за свою віру відбувають двоє Свідків Єгови. Утисків з боку окупаційної влади також зазнають представники Української греко-католицької церкви та інших конфесій.

"Наразі у Криму зареєстровано 907 релігійних громад, що на 1 тис. менше проти тих, що існували до окупації у 2014 році", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депортували 6 тис. членів релігійних громад

У США зареєстрували законопроєкт під назвою "Акт на підтримку релігійної свободи в Україні", який переслідуватиме спроби окупаційної російської влади обмежувати свободу віросповідання в Криму і на Сході України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти у Криму продовжують релігійні утиски - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути