Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 10:44

Окупанти шантажують Нідерланди через скіфське золото

Окупанти шантажують Нідерланди через скіфське золото
Суд Амстердама вирішив передати Україні експонати, які були надані на початку 2014 року кількома кримськими музеями для виставки. Фото: РІА Новини

Росіяни готові розірвати "міжмузейні відносини" з Нідерландами, якщо суд Амстердама не поверне колекцію скіфського золота в окупований Крим.

Таку заяву зробив міністр культури РФ Володимир Мединський. Про це інформує РИА "Новости".

"Якщо це рішення набуде чинності, я буду не вправі санкціонувати будь-які виставки на території країни, де створюється небезпечний прецедент вилучення культурних цінностей", - заявив Мединський.

На думку міністра, норми міжнародного права, музейного права, прецеденти, традиції знаходяться на боці кримських музеїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знову Сталін прийшов" - у Криму закликали "стукати" в ФСБ на українців

"Йдеться про безпрецедентне відчуження музейних цінностей. Це можна порівняти тільки з музейними розкраданнями часів італійських походів Наполеона чи фашистської агресії. Вважаю, що рішення голландського суду абсолютно політизоване, воно руйнує саму систему виставкового обміну", — зазначив він.

Нагадаємо, в кінці 2016 року суд Амстердама вирішив передати Україні експонати, які були надані на початку 2014 року кількома кримськими музеями для виставки. У свою чергу, кримські музеї подали апеляційну скаргу на таке рішення.

Раніше повідомлялося, що Путін обчистить Ханський палац, як Сталін - Ермітаж. Так званий комітет з держреєстрації та кадастру Криму російської окупаційної влади оформив право власності на колишню резиденцію кримських ханів у Бахчисараї — єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти шантажують Нідерланди через скіфське золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути