четвер, 26 квітня 2018 12:15

Окупанти викрали 40 українців та кримських татар

Окупанти викрали 40 українців та кримських татар
Фото hromadske.ua

Починаючи з 2014 року на території анексованого Росією Кримського півострова було зафіксовано щонайменше 15 смертей та близько 40 насильницьких зникнень кримських татар та етнічних українців.

"Починаючи з 2014 року було намагання приборкати всі активістські групи на території Криму. Якщо говорити про сухі цифри – ми маємо мінімум 15 смертей, які були задокументовані і про які ми знаємо. Було 39 фактів насильницьких зникнень, більше ніж 150 випадків катувань і нелюдського поводження з людьми, 96 випадків політично мотивованого переслідування і понад 167 випадків адміністративного переслідування, згідно адміністративного законодавства", - сказала Таміла Ташева, координатор громадської ініціативи "Крим SOS".

"Якщо проаналізувати всі ці списки людей, то більшість з них є або етнічними кримськими татарами, або українцями".

Ташева зазначила, що факти етнічних переслідувань на території Криму були задокументовані та передані у вигляді звіту до Організації Об'єднаних Націй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собчак приїде до Криму через територію України.

В кримському СІЗО до політв'язня Володимира Балуха не пустили громадського захисника Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента. Український активіст голодує 35-день у російській в'язниці окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти викрали 40 українців та кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі