вівторок, 23 липня 2019 13:22

Нові подробиці пожежі на траулері "Іван Голубець"

Нові подробиці пожежі на траулері "Іван Голубець"
Траулер "Іван Голубець" пІшов на дно із моряками. Фото із відкритих джерел.

На борту траулера "Іван Голубець", який загорівся та затонув біля узбережжя Західної Африки, загинуло щонайменше двоє моряків.

Колишній представник президента України в АР Крим Борис Бабін зазначає, що капітаном судна був кримчанин Сергій Тимченко, який відправився в рейс із українськими документами. Також на борту були троє кадетів так званого "Керченського морського технологічного університету", що знаходиться на території окупованого Криму.

Бабін також звернув увагу на те, що, судячи з дивних дій екіпажу та обставин загибелі корабля, судно може бути причетним до різного роду махінацій із державною власністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли нові подробиці катастрофи українського судна

"Нагадаю, що "Іван Голубець" перебуває у власності української державної компанії та оперувався "латвійським бізнесменом українського походження". Тобто, як завжди, маємо класичний вивід держресурсу наліво та його нещадну експлуатацію, замість приватизації. При чому, експлуатацію у плідній співпраці українських чиновників як із підконтрольними росіянам кримськими "навчальними закладами", так й Російським морським регістром, РМРС (із літер цієї аббревіатури легко скласти й ФСБ, й СВР, й ГРУ РФ) і, вкрай вірогідно, не лише з питань рибальства", - заявив Бабін.

"Іван Голубець" - океанічне риболовецьке судно, яке належить Україні. Призначене для промислового вилову риби. Зараз ходить під прапором Грузії. Пожежа на судні виникла 20 липня.

Зараз ви читаєте новину «Нові подробиці пожежі на траулері "Іван Голубець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути