пʼятниця, 19 жовтня 2018 13:13

"Нерви не витримали, я заплакала" - Балух зустрівся з дружиною

"Нерви не витримали, я заплакала" - Балух зустрівся з дружиною
18 жовтня відбулося єдине побачення Володимира Балуха з дружиною в СІЗО / фото: Кримська правозахисна група

Незаконно засуджений у Криму Володимир Балух перебуває у Керченській колонії на карантині.

Перед етапуванням стан його був не найкращим: ослаблений імунітет, хворіє на ГРЗ, мучить зубний біль, повідомляє Кримська правозахисна група у себе на Facebook.

Побачення з ним у виправному закладі дозволено з 3 листопада.

До Виправної колонії №2 прибув його адвокат. Адміністрація виправного закладу, зі свого боку, сповістила захиснику, що Балуха було сюди доправлено 18 жовтня та зараз він перебуває "на карантині".

"Керівництво колонії зустрілося з адвокатом і запевнило, що насильство до політв'язня не застосовувалося і конфліктів наразі жодгих немає. Відвідування Володимира Балуха дозволено з 3 листопада", – мовиться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балуха вже етапували до Керчі

17 жовтня 2018-го перед етапуванням Балух зустрівся із дружиною Наталею.

Побачення було коротким, чоловіка вона бачила через скло, розмовляла з ним по телефону близько 1,5 год.

"Коли я чекала зустрічі в СІЗО, мої нерви не витримали, я заплакала. Але як тільки побачила Вову, відразу стало легше, сльози самі висохли", - розповіла жінка.

За її словами, Володимир тримається бадьоро, незважаючи на ослаблене голодуванням здоров'я. У нього ослаблений імунітет, і в цей час він хворіє на ГРЗ. Крім загострення хронічних захворювань, Балуха мучить зубний біль. Наталія передала йму необхідні ліки, так як на час етапу Балух припинив голодування. Також вручила йому каші, горіхи, овочі та інше.

Володимир сказав дружині, що дуже турбується про її здоров'я та здоров'я літньої матері. Він попросив Наталю берегти себе і матір.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому Володимиру Балуху. Його засудили його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу в 10 тис. руб.

"Розуміючи наслідки голодування, звертаюся до вас і прошу виконати останню волю: у випадку смерті не залишати моє тіло на окупованій території, — писав Балух у листі 9 жовтня. — Місце поховання залишаю на вибір сім'ї. Я б хотів, щоб це була сільська місцевість на березі Дніпра поблизу Києва".

Зараз ви читаєте новину «"Нерви не витримали, я заплакала" - Балух зустрівся з дружиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути