Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2020 13:34

Німецький депутат визнав, що хвалив вибори Путіна за російські гроші

Німецький депутат визнав, що хвалив вибори Путіна за російські гроші
Німецький депутат-популіст їздив у окупований Крим за російські гроші. Фото: reuters.com

Депутат Бундестагу Німеччини від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) Ульріх Еме визнав, що їздив в анексований Крим на так звані вибори президента Росії за гроші російського уряду.

Як пише Der Spiegel, спочатку політик заперечував цей факт, однак згодом розповів іншому німецькому виданню, що поїздку оплатив російський парламент, але він про це нібито дізнався постфактум.

За інформацією журналістів, на анексованому півострові Еме грав роль "спостерігача на виборах" Путіна 2018 року. Потім німецький депутат заявляв, що "був приємно здивований тим, наскільки добре було організоване голосування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький депутат хвалив Путіна за російські гроші

Відповідно до законодавства Німеччини, членам Бундестагу заборонено отримувати "грошові винагороди", якщо за них вони повинні використати свій мандат в інтересах донора.

Також Der Spiegel з'ясував, що Ульріх Еме - не єдиний, хто з депутатів від "Альтернативи для Німеччини" їздив на окуповану територію України в березні 2018 року на запрошення Москви. Всього таких було 7 осіб, більшість з них ніяк не прокоментували ситуацію.

Історики та публіцисти розкритикували статтю Володимира Путіна "75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім". У ній російський президент перекладає відповідальність за початок Другої світової війни на країни Заходу та на Польщу, не оминає увагою і українців.

Зараз ви читаєте новину «Німецький депутат визнав, що хвалив вибори Путіна за російські гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути