неділя, 03 червня 2018 21:09

"Не кидайте наших дітей у в'язниці!" - матері Сенцова та Кольченка звернулися до Порошенка

"Не кидайте наших дітей у в'язниці!" - матері Сенцова та Кольченка звернулися до Порошенка
Мати Олега Сенцова Людмила. Фото: Крим.Реалії. ТВ.

Матері українських політв'язнів, режисера з анексованого Криму Олега Сенцова і кримського анархіста Олександра Кольченко, вперше зустрілися і звернулися до президента України Петра Порошенка з проханням про якнайшвидше сприяння у звільненні синів.

"Пан Порошенко, до вас звертаються матері ваших громадян, які сидять в російських в'язницях. Дуже вас просимо, допоможіть! Син мій вже пішов на крайній захід - на голодування. Хоча до цього він говорив що цього робити не можна. Вся надія на те, що ви не кинете наших дітей в цій в'язниці", - сказала Людмила Сенцова, мати режисера Олега Сенцова, повідомляє Крим.Реаліі ТВ.

"Шановний пане президенте, звертаюся до вас. Зробіть все можливе, щоб звільнити наших синів. Щоб вони не розчарувалися ні в президенті, ні в своїй державі", - сказала Лариса Кольченко, мати Олександра Кольченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції на підтримку Олега Сенцова відбулися у 78 містах світу

До російського президента Володимира Путіна матері політв'язнів звертатися не стали.

"Саша б не схвалив ... Олег теж", - пояснили обидві жінки.

Український режисер Олег Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 по звинуваченню в організації терактів на півострові. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Кольченко, який відбуває термін у виправній колонії в російському Копєйскє (Челябінська область), оголосив про початок голодування з 31 травня.

Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

Активісти в Україні і по всьому світу вимагають від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

Зараз ви читаєте новину «"Не кидайте наших дітей у в'язниці!" - матері Сенцова та Кольченка звернулися до Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути