вівторок, 13 серпня 2019 10:42

"Не думайте навіть гіпотетично обговорювати тему" - Чубаров про відновлення постачання води і світла до Криму

"Не думайте навіть гіпотетично обговорювати тему" - Чубаров про відновлення постачання води і світла до Криму
Чубаров проти відновлення постачання води і світла до Криму. Фото із відкритих джерел.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав "навіть гіпотетично не думати" про відновлення постачання води і світла до анексованого Росією Криму.

"Не думайте навіть гіпотетично обговорювати тему можливого постачання води, електроенергії або відновлення залізничного сполучення між материковою Україною та Кримом поза темою безумовної, повної та негайної деокупації Криму та відновлення державного суверенітету України над Кримським півостровом і прилеглими водами Чорного та Азовського морів", – написав Чубаров у Facebook, коментуючи заяви російської влади Криму про необхідність домогтися від уряду забезпечення півострова дніпровською водою, а також відновлення залізничного сполучення між материковою Україною та Кримом.

На думку глави кримських татар, Україна зобов'язана використовувати природні ресурси, наявні на її території, у протистоянні російській агресії та для звільнення захоплених територій.

"Припинення поставок дніпровської води на Кримський півострів у березні 2014-го, а потім здійснена з 20 вересня 2015-го кримськотатарською та українською громадськістю товарна блокада Криму, і кілька місяців пізніше – повне припинення поставок електроенергії до тимчасово окупованого Криму зробило дорожче російським окупантам щорічне утримання окупованого ними Криму на кілька мільярдів доларів", – додав Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відповіли на приїзд Путіна до Криму

Російські окупанти планують розпочати переговори з Україною щодо подачі води до Криму. Для цього звернулися до російського керівництва, пишуть росЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «"Не думайте навіть гіпотетично обговорювати тему" - Чубаров про відновлення постачання води і світла до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути