пʼятниця, 09 квітня 2021 02:06

Назвали умову подачі води до Криму

Назвали умову подачі води до Криму
Повідомили коли дадуть воду до Криму. Фото: РБК

Україна може почати поставки води в окупований Крим тільки в тому випадку, якщо міжнародні місії зафіксують можливість гуманітарної загрози українцям, які проживають на півострові.

Зокрема, питну воду Україна зможе передати через Червоний Хрест, заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю BBC News Україна.

"Цистерни, бочки, як завгодно. Три КПВВ - Каланчак, Чонгар, Чаплинка, дороги є, повеземо. Забезпечимо Червоний хрест - під їх прапором, не проблема. Людей напоїмо. Якщо дійсно моніторингова місія, міжнародна гуманітарна місія скаже: "Люди, треба допомагати", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни брязкають зброєю біля українських кордонів - що пише світова преса

Згідно з нормами міжнародного права, відповідальність за ситуацію в Криму несе саме Росія. Зокрема, мова йде про забезпечення населення водою. В окупованому Криму спостерігається складна ситуація з запасами води: річки міліють і пересихають, а деякі водосховища вже пересохли.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умову подачі води до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути