субота, 03 червня 2017 12:58

Назвали кількість російських солдат у Криму

Назвали кількість російських солдат у Криму
На думку спеціалістів, на радикальну зміну воєнно-стратегічного балансу в регіоні вплинув ударний ракетний потенціал і засоби його доставки, сконцентровані на території Криму. Фото: УНІАН

Росія зібрала в окупованому Криму угруповання з близько 60 тис. військовослужбовців.

Про це пишуть експерти фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко, Юрій Смілянський, Тетяна Гучакова та Ольга Корбут у матеріалі DT.UA.

"На сьогодні загальна чисельність угруповань збройних сил РФ в окупованому Криму становить приблизно 60 тисяч осіб, а в перспективі чисельність російських військовослужбовців на півострові може вирости до 100-120 тисяч", - ідеться матеріалі.

"Фактично, у центрі Чорного моря — на Кримському півострові — РФ створила і продовжує швидко нарощувати так звану "Зону заборони доступу" — A2AD, A2/AD (англ. anti-access and area denial zone), тобто "захищену сферу", в яку війська противника не можуть потрапити без ризику зазнати неприйнятних збитків", - пишуть автори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти змінюють кримських чиновників на росіян із Сибіру

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість російських солдат у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути