понеділок, 22 травня 2017 16:45

НАТО не хоче воювати з Росією за Крим - Джемілєв

НАТО не хоче воювати з Росією за Крим - Джемілєв
Мустафа Джемілєв

Країни НАТО не розглядають варіант військових дій для повернення Криму Україні. Вся надія тільки на санкції.

Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Ми на всіх міжнародних зустрічах одразу після окупації обговорювали ці питання. У країнах НАТО є прийняті етапи протидії такого роду міжнародним правопорушенням. Тільки п'ятий з них - військові дії. Вони говорили про те, що п'ятий етап не розгляда.ть. Принаймні поки що. Мова йде про поступове посилення санкцій проти країни-агресора. Я їм нагадав, що після окупації Афганістану Радянським Союзом теж накладали санкції, але довелося чекати 11 років, доки СРСР розвалиться. Нам теж доведеться стільки чекати? Вони відповіли: ні, сьогодні динамічніший час, Росія - не Радянський Союз, тому станеться це раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це на все життя" - росіяни встановили лавку з видом на будівництво Кримського мосту

Україні важливо забезпечити територіальну цілісність. І якщо це неможливо без розпаду російської держави, - звичайно, ми це вітаємо.

Росія - це така країна, в якій люди вмиратимуть з голоду, але у них збережеться чудова пропаганда, яка розповідає, як усе добре. І на першому плані залишаться збройні сили. Це вже майже як велика Північна Корея.

Російські експерти говорили, що окупація Криму обходитися РФ у 3-5 мільярдів доларів. Німецька газета Die Welt нещодавно підрахувала, що окупація Криму кожному громадянину Росії обходиться в 4500 рублів. Тобто в півзарплати на рік. Якщо помножити 140 мільйонів росіян і розділити умовно на 50, на курс долара, то вийде солідна цифра, близько 12 мільярдів доларів. Для прикладу скажу, що на мережу охорони здоров'я РФ виділяє з бюджету 3-3,5 мільярдів доларів. Навіть якщо спиратися на офіційні оцінки, то на Крим вони витрачають приблизно стільки ж, скільки на охорону здоров'я по всій країні", - сказав він.

Народний депутат України, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв повідомив, що в Криму знаходиться 6 російських ядерних боєголовок.

Зараз ви читаєте новину «НАТО не хоче воювати з Росією за Крим - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути