четвер, 29 червня 2017 18:29

NASA залучать до розслідування справи Керченського мосту

NASA залучать до розслідування справи Керченського мосту
Керченський міст завдасть шкоду екології. Фото twitter

В рамках розслідування кримінального провадження щодо будівництва мосту через Керченську протоку залучатимуться як національні, так і іноземні фахівці.

"Ми залучатимемо не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатимемося і до іноземних організацій, таких як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) та інших. Неузгоджене будівництво мосту не повинно знищити унікальну флору та фауну Чорного та Азовського морів. В свою чергу, суб'єкти господарської діяльності, які причетні до зведення мосту, повинні нести відповідальність за свої дії", - зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

За інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, заподіяні навколишньомусередовищу Чорного та Азовських морів при будівництві Керченського мосту, за умови необхідності кріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує ультиматум Україні через воду в Криму.

Компанії причетні до будівництва Керченського мосту потрапили під санкції США, що запроваджені щодо Росії за анексію півострова.

Зараз ви читаєте новину «NASA залучать до розслідування справи Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути