Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 04:14

На саміт Кримської платформи з'їдуться багато високопосадовців з усього ЄС

На саміт Кримської платформи з'їдуться багато високопосадовців з усього ЄС
Скоро відбудеться саміт Кримської платформи. Фото: Обозреватель

Керівники інституцій ЄС приїдуть на саміт Кримської платформи.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель, Виконавчий віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс і Високий представник ЄС Жозеп Боррель візьмуть участь в роботі саміту Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня, повідомив Керуючий директор по Росії, Східного партнерства, Центральної Азії, регіонального співробітництва та ОБСЄ Європейської служби зовнішньої діяльності Міхаель Зіберт на зустрічі з першим заступником міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою.

Також на заході очікується Ангела Меркель з німецькою делегацією і делегація від уряду Нідерландів.

Еміне Джапарова звернула увагу Керуючого директора на критичну ситуацію з правами людини в окупованому Криму і закликала ЄС застосувати проти представників російської окупаційної "адміністрації" Глобальний правозахисний режим санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий обговорювати із Зеленським Крим

Кримська платформа - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини й захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Зараз ви читаєте новину «На саміт Кримської платформи з'їдуться багато високопосадовців з усього ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути