пʼятниця, 23 липня 2021 18:26

На саміті "Кримської платформи" США представлятиме член уряду

На саміті "Кримської платформи" США представлятиме член уряду
Джордж Кент розповів про підготовку до саміту "Кримської платформи". Фото: "Белсат"

На саміті "Кримської платформи" 23 серпня США представлятиме член уряду.

"Від нас буде член кабінету. Не президент і не віцепрезидент", – сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, повідомляє "Радіо Свобода".

Кент сказав, що у Вашингтоні розуміють важливість "Кримської платформи". Він розповів, що цього тижня зустрівся з представниками кримських татар. Зокрема, з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і головою меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Кент додав, що йдеться не лише про саміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт оцінив підготовку до саміту "Кримської платформи"

"Це має бути тривалий процес. Це тільки початок. Багато людей вважають себе громадянами України в окупованому Криму. Нам необхідно їм допомогти", – додав дипломат.

23 серпня має відбутися установчий саміт "Кримської платформи". Уже відомо, що в роботі саміту візьмуть участь керівники низки інститутів ЄС: президент Європейської Ради, виконавчий віцепрезидент Європейської Комісії, високий представник ЄС.

"Кримська платформа" – новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини й захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Зараз ви читаєте новину «На саміті "Кримської платформи" США представлятиме член уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути