середа, 11 жовтня 2017 00:10

МЗС відреагував на заяву про продаж Криму

МЗС відреагував на заяву про продаж Криму
Відреагували на заяву Земана. Фото: РБК

У українському МЗС заявили, що Україна ніколи не буде торгувати своєю територією і свободою.

Про це повідомляється на сайті міністерства, інформує QHA.

В МЗС зазначають, що в Україні обурені висловлюваннями президента Чеської республіки Мілоша Земана на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), де він заявив, що втрата Україною Криму - це "завершена справа", і запропонував узаконити анексію, заплативши Україні компенсацію.

- Важко повірити, що ми це чуємо від президента країни, яка страждала від Мюнхенської змови, - написали в МЗС.

Українські дипломати назвали подібні заяви "вершиною цинізму". При цьому, МЗС також подякували чеський уряд і народ Чехії за підтримку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці влаштували демарш у ПАРЄ

- Разом з тим, в Україні високо цінують вагому підтримку і солідарність уряду Чехії і чеського народу, які проявляються в конкретних справах і практичної допомоги. Яскравим прикладом цього є недавній візит делегації Сенату Чеської Республіки в Донбас, - додали у відомстві.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна не збирається продавати свою територію. А міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав залишити Земана як простого актора і "зайнятися його режисерами".

Нагадаємо, президент Чеської Республіки Мілош Земан запропонував Україні погодитись на фінансову компенсацію від анексії Криму, щоб уникнути "європейської війни".

Зараз ви читаєте новину «МЗС відреагував на заяву про продаж Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути