четвер, 03 грудня 2020 11:29

Мусульмани Польщі прокоментували скандал із Кримом на календарях

Мусульмани Польщі прокоментували скандал із Кримом на календарях
В організації повідомили, що виправили помилку в календарі. Фото: mzr.pl

Польські мусульмани вибачились за календарі, на яких окупований Крим позначили територією РФ. Інцидент назвали "редакційною помилкою".

Про це йдеться у зверненні Релігійного об'єднання мусульман у Польщі.

"Я не хочу звинувачувати себе або кого-небудь. Це серйозна помилка, якої не повинно було трапитися, але вона сталася. Відбулася редакційна помилка на етапі створення. Мені шкода, що трапився такий неприємний випадок, тим більше, що Релігійне об'єднання мусульман було і залишається аполітичним", – зазначив Томаш Мишкевич.

Муфтій Польщі додав, що у них "не було мети створювати додаткову напруженість і в без того складній політичній ситуації". Священнослужитель підтримав свободу Криму та польсько-татарську громаду.

В організації повідомили, що виправили помилку в календарі.

Раніше Релігійне об'єднання мусульман Польщі оприлюднило календар на 2021 рік, де зображення кримських мечетей супроводжено написом "Російська Федерація". Член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усейнов закликав Найвищий мусульманський колегіум Польщі розібратися із скандальною ситуацією.

Релігійне об'єднання мусульман Польщі очолює муфтій з кримськотатарським корінням Томаш Міськевич. Після окупації Криму Росією, у червні 2014 року, він побував там, аби на місці довідатися, якою є ситуація в мусульман на кримському півострові.

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани Польщі прокоментували скандал із Кримом на календарях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути