пʼятниця, 09 листопада 2018 12:17

Міняти кривавих вбивць на політв'язнів нераціонально - Джемілєв

Міняти кривавих вбивць на політв'язнів нераціонально - Джемілєв
Путін зрозуміє, що злочинна політика коштує дорого - поводитиметься інакше - Мустафа Джемілєв. Фото: Радіо Свобода

Українських політв'язнів міняти на ув'язнених громадян Росії, яких утримують в Україні, нераціонально.

Обмін арештованих за невизнання окупації на кривавих вбивць — це нераціонально та неправильно. Таку думку висловив лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, передає Громадське.

"Одна справа, коли обмінюють військовополонених, інша — коли ні в чому невинних людей, арештованих за невизнання окупації, обмінюють на кривавих убивць, які й далі будуть вбивати. Це аморально, несправедливо. Для Путіна не є проблемою в будь-який час набрати будь-яку кількість заручників. Звільнимо цих, завтра буде ще більше в'язнів", - сказав Джемілєв.

Він зазначив, що єдиним ефективним механізмом звільнення політв'язнів є посилення світого тиску на Росію та введення санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимиру Балуху дозволили побачитися з сестрою

"Тільки тиск міжнародної спільноти. Зараз, як на мене, ми йдемо в правильному напрямі: санкції, санкції та ще раз санкції. Коли Путін зрозуміє, що його злочинна політика коштує дуже дорого, зокрема, для найближчого оточення та його самого, тоді вони будуть себе поводити інакше", - додав Джемілєв.

Затриманого після обшуку кримського татарина Абляліма Аблямітова відпустили. Силовики тримали його в управлінні МВС, яке підпорядковане російській окупаційній владі.

Зараз ви читаєте новину «Міняти кривавих вбивць на політв'язнів нераціонально - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути