вівторок, 24 вересня 2019 13:00

Міністр окреслив перспективи повернення суден, захоплених у Керченській протоці

Міністр окреслив перспективи повернення суден, захоплених у Керченській протоці
krymr Загороднюк не бачить перспектив в поверненні військових катерів в Керченській протоці

Україна веде переговори щодо повернення військових катерів, які захопила ФСБ Росії у Керченської протоці в листопаді 2018-го.

Однак поки ці переговори безперспективні, передає ВВС News Україна.

"Технічно ведуться переговори, але я не можу сказати, що бачу якийсь прогрес ", – зазначив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Україна, в принципі, не передбачає у своїй стратегії сценарій повернення української військової техніки, яка досі залишається в Криму після його анексії Росією 5 років тому, зазначив він.

Раніше в Кремлі сказали, що Росія й Україна поки не обговорювали долю "затриманих" біля берегів Криму трьох українських військових кораблів – буксира "Яни Капу" і катерів "Нікополь" і "Бердянськ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер розповів, за яких умов Україна поверне Крим

Колишній представник президента України в АРК, юрист-міжнародник, професор Борис Бабін повідомив, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права щодо справи захоплених Росією українських моряків вважається невиконаним доти, поки Росія не віддасть Україні військові кораблі.​

Міжнародний трибунал з морського права на засіданні в Гамбурзі щодо справи захоплених Росією українських моряків 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити військові кораблі та повернути їх під контроль України.

Зараз ви читаєте новину «Міністр окреслив перспективи повернення суден, захоплених у Керченській протоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути