Ексклюзиви
понеділок, 21 серпня 2017 14:18

Мати засудженого українського активіста звернулась до Путіна

Мати засудженого українського активіста звернулась до Путіна
Володимир Балух із матір'ю. Фото hromadske.ua

Мати ув'язненого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха Наталя звернулася з відкритим листом до російського президента Володимира Путіна.

Текст звернення опублікувала Кримська правозахисна група.

"Я, Балух Наталія Володимирівна, звертаюся до вас з гірким материнським проханням та із закликом до розсудливості та порядності", - пише мати Балуха.

Вона називає ув'язнення сина боротьбою з інакомисленням.

"Під виглядом боротьби з тероризмом влада Криму руками ФСБ і МВС розправляється з неугодними їй громадськими діячами та простими громадянами", - підкреслює вона.

Мати Балуха вважає, що її син прекрасно усвідомлював, що проти нього розгорнута брудна кампанія дискредитації його особисто і всього українського в його особі.

Також вона розповіла про погрози прокремлівських правоохоронців "знайти" в сина боєприпаси.

"Окремо хочу відзначити той факт, що ніде інакше, а прямо під державним прапором України, який став першопричиною гонінь на сина, на горищі будинку "доблесні" служаки виявили (з третьої спроби!!!) обіцяні раніше боєприпаси", - додає вона.

Наталія Балух також зазначила, що вже 8 місяців не бачила сина. Під час суду жодних свідчень ніхто із поліції і ФСБ не давав.

Мати Балуха впевнена, що син не винен і "не піде на угоду із совістю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ постійно погрожує українцям в Криму

"Ви продовжуєте говорити в моєму телевізорі, який я боюсь вимикати, щоб не залишитись самотньою. Але ми в різних країнах живемо з вами, Володимире Володимировичу..." - написала вона.

4 серпня кримчанина Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3,7 року колонії.

У грудні 2013-го Володимир Балух вивісив над будинком в кримському селі прапор України. 8 грудня 2016 року ФСБ провела обшуки у Балуха та його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, після чого його затримали. Силовики заявили, що знайшли на даху його будинку патрони і динаміт.

Зараз ви читаєте новину «Мати засудженого українського активіста звернулась до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути