Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2019 12:07

Людмила Денісова розповіла представнику ЄС про стан здоров'я ув'язнених українців

Людмила Денісова розповіла представнику ЄС про стан здоров'я ув'язнених українців
Людмила Денисова зустрілася з заступником голови Міссії ЕС в Україні Аннікою Вальдеманн де обговорила стан здоров'я бранців Кремля. Фото: Соцмережі

Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денисова зустрілася з заступником голови Місії ЄС в Україні Аннікою Вальдеманн.

На зустрічі вони обговорили стан здоров'я політв'язнів Павла Гриба, Едема Бекірова та військовополонених, яких незаконно утримує Росія, написала Денисова у своєму Facebook.

Українська омбудсмен ще раз нагадала, що бранцям життєво необхідна кваліфікована медична допомога, зокрема Бекірову, стан якого постійно погіршується.

Стосовно Павла Гриба, Вальдемман висловила надію на те, що лікарів пустять до українця синхронно з допуском до колишнього українського журналіста Кирила Вишинського, якого в Україні звинуватили у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари запропонували НАТО реальний спосіб визволення військовополонених

"Під час зустрічі також йшлося про надання медичної допомоги трьом пораненим військовополоненим морякам: Василю Сороці, Андрію Ейдеру та Андрію Артеменку. За інформацією від Москалькової (російська омбудсменка Тетяна Москалькова -Gazeta.ua), Василю Сороці вже зробили передопераційне обстеження, але саму операцію чомусь затягують. Це створює ризик для його інвалідності, адже часу для відкладання хірургічного втручання немає", – написала Денісова.

Колишній політв'язень Ахтем Чийгоз розповів про причетність матері та батька сумнозвісного дуету ANNA MARIA до катувань та репресій. Він висловив сподівання на те, що кати українців в Криму будуть нести відповідальність за свої дії після деокупації півострову.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Денісова розповіла представнику ЄС про стан здоров'я ув'язнених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути