четвер, 29 серпня 2019 11:26

Кримськотатарська автономія: Меджліс просить Раду змінити Конституцію

Кримськотатарська автономія: Меджліс просить Раду змінити Конституцію
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Фото: inforesist.org

Меджліс кримськотатарського народу закликав депутатів Верховної Ради внести зміни до розділу Х Конституції України "Автономна Республіка Крим".

"У рамках діяльності Конституційної комісії України спеціально створеною нею Робочою групою на чолі з доктором юридичних наук, професором Буткевичем В.Г. і за активною участю Меджлісу кримськотатарського народу розроблений законопроект "Про внесення змін до Розділу Х Конституції України (щодо Автономної Республіки Крим)", який передбачає удосконалення існуючого статусу АРК як невіддільної складової України та вказує на те, що джерелом особливого статусу Кримської автономії є право кримськотатарського народу на самовизначення як корінного народу в Україні", – йдеться у зверненні Меджлісу.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров уточнив, що одночасно з законопроектом про внесення змін до Конституції України також підготовлені два законопроекти, які йдуть у пакеті з вищевказаним проектом. Це законопроекти "Про статус кримськотатарського народу" і "Про корінні народи в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєва пропонують у президію Ради

27 серпня Україна та Росія поновлюють підготовку до обміну полоненими. Його планують провести до кінця тижня. Про це заявив адвокат росіян, що перебувають в українських в'язницях, Валентин Рибін, повідомляють російські ЗМІ. Точна дата адвокату росіян невідома.

Зараз ви читаєте новину «Кримськотатарська автономія: Меджліс просить Раду змінити Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути