пʼятниця, 01 березня 2019 01:13

Кримського політв'язня відправили у колонію, де застосовують насильство

Кримського політв'язня відправили у колонію, де застосовують насильство
Українського політв'язня Володимира Балуха етапують до Твері. Фото: 5 канал

У колоніях загального режиму Тверської області РФ, куди етапують українського політв'язня Володимира Балуха, застосовують насильство до ув'язнених.

"Балуха етапують в колонію загального режиму Тверської області. Я можу тільки припустити, в яку колонію. Цю інформацію не уточнили. Можливо, це колонія номер 6 загального режиму," - розповіла адвокат Балуха Ольга Дінзе виданню "Крим.Реалії".

"У Твері досить жорсткі колонії, які перебувають під адміністрацією і, відповідно, там часті випадки застосування насильства до ув'язнених. Він свій термін досиджуватиме в не дуже хороших умовах", - повідомила Дінзе.

За її словами, адвокатам так і не вдалося з'ясувати причину етапування Балуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни помстилися Балуху за український прапор - Микола Полозов

"Причина етапу нам не відома, і ми зможемо дізнатися інформацію від Балуха, коли він прибуде.

Або інформація може бути побудована на припущеннях: керченська колонія просто хотіла позбутися незручного "в'язня" і відповідно перевела його в іншу колонію", - зазначила адвокат.

26 лютого Ольга Дінзе підтвердила, що незаконно засудженого в Росії українського політв'язня Володимира Балуха етапують до Твері.

21 лютого пізно ввечері Балуха вивезли з СІЗО міста Краснодара.

Кримчанина відправили по етапу без теплих речей, оскільки напередодні у його дружини Наталії Балух в СІЗО Сімферополя не прийняли посилку з речами і продуктами.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У жовтні 2018 року "Верховний суд Криму" переглянув вирок засудженому до 5 років колонії Балух та скоротив термін вироку на місяць: до 4 років і 11 місяців колонії зі штрафом в 10 тисяч рублів.

Зараз ви читаєте новину «Кримського політв'язня відправили у колонію, де застосовують насильство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути